Les conferències estan relacionades per ordre de dates, de la més recent a la més antiga. Aquestes conferències formen part del programa Pessics de Ciència que el Centre Cultural Sant Josep, realitza tots els dimecres a partir de les 19.00 hores. Aquestes conferències estan pensades per a gaudir-les "in situ", en directe. De tota manera pensem que els continguts que s'exposen són prou interessants per posar-les a l'abast de tothom

Automatització i Atur: Ens substituiran els robots?




Dimecres, 31 de gener, de 2018, a les 19.00 h
Centre Cultural Sant Josep
Conferència:


En l'actualitat assistim a una continua automatització del treball humà cada vegada més ràpida i més àmplia. Existeixen robots i sistemes d'intel.ligència artificial capaços de produïr i resoldre problemes millor que els humans en cada vegada més aspectes. Arribarà un moment en que les màquines podran realitzar la majoria de treballs millor que un ésser humà? Què suposarà això per a la nostra societat i la nostra economia? Com podem preparar-nos per a aquest futur?

A càrrec d’Héctor Zapata, arquitecte expert en Realitat Virtual i Noves Tecnologies, explora l'estat actual de la robòtica, l'automatització i la inteligència artificial, i reflexiona sobre els canvis que viurem durant els propers anys deguts a aquestes tecnologies, els beneficis que poden aportar i també els problemes que poden provocar, i com adaptar-nos a aquesta nova realitat.